Posted on / by Thomas Telving

Ny filosofibog: Kære Mille – Et brev om livet

PRESSEMEDDELELSE – 17. APRIL 2024

Hvordan får jeg min teenagedatter til at gå til livet med appetit og glæde fremfor med bekymring og ængstelse? Hvordan får jeg hende til at tænke over, hvordan man skaber et liv med mening? Kan jeg gøre noget for at undgå, at hun havner i nogle af de alvorlige livskriser, der rammer mange unge i dag?

De spørgsmål stillede filosof og forfatter, Thomas Telving, sig selv, da hans datter fyldte 15. Svaret blev at skrive ”Kære Mille – Et brev om livet”. En kærlig, sjov og optimistisk bog om etik og filosofi, skrevet til ét menneske, men relevant for alle, der ønsker sig et godt, frit og meningsfyldt liv.

Aristoteles i 2024

”Jeg ville gerne give min datter en nem vej til noget af den fantastiske livsvisdom, filosofien rummer. Aristoteles levede for over 2.000 år siden, men ind i mellem skulle man næsten tro, at nogle af de kloge ting, han sagde om livet, var tiltænkt unge i dag,” siger Thomas Telving.

Thomas Telving har i de senere år gjort sig bemærket som forfatter, debattør og foredragsholder med fokus på kunstig intelligens. Med filosofien som værktøj har han udstillet en kynisk tech-sektor på TV, i aviser, internetmedier og podcasts i både ind- og udland. Med ”Kære Mille – Et brev om livet” bruger han i stedet filosofien til at give unge et kærligt skub i retning af mere omtanke og større opmærksomhed på, hvad livet bruges til.

Græsk og kinesisk filosofi

”Jeg tror på, at filosofien kan gøre en kæmpe positiv forskel i unges liv, hvis den serveres enkelt, sjovt og nærværende. Jeg håber virkelig, at de vil tage bogen til sig,” siger Thomas Telving.

”Kære Mille – Et brev om livet” trækker især på græsk og kinesisk filosofi, men inddrager også evolutionsteori og moderne lykkeforskning. Den har både kapitler om, hvad det vil sige at være et frit menneske, hvad der skaber vores personlighed, og, ikke mindst, hvordan vi kan lære os selv at leve gode og meningsfulde liv med færre bekymringer. Den giver ikke altid håndfaste svar, men den inspirerer til at stille de spørgsmål, der er brug for.

”Ved at undersøge livet – sådan som græske og kinesiske filosoffer gjorde det for flere tusind år siden – kan man f.eks. lære at se med nysgerrighed, undren og overbærenhed på sine problemer frem for at lade dem hive sig ned. Selvfølgelig er filosofi ikke en mirakelkur mod alle unges problemer, men den kan anvise en vej til et nyt og sundere syn på livet for mange,” siger Thomas Telving.

Om bogen

Kære Mille – Et brev om livet, 102 sider, pris: kr. 150,-

Udkommer d. 17. april 2024 på Wadskjær Forlag.

Købes på internettet, i fysiske boghandler samt i Føtex.

Læs mere om bogen her >>

Om Thomas Telving

Thomas Telving er kandidat i filosofi og statskundskab. Han optræder løbende i medierne med filosofiske og etiske perspektiver på kunstig intelligens, som han også holder foredrag om. Hans forrige bog, ”Killing Sophia – Consciousness, Empathy, and Reason in the Age og Intelligent Robots, som har høstet international anerkendelse, udkom på Syddansk Universitetsforlag i 2022 og handlede om forholdet mellem mennesker og robotter. Thomas Telving arbejder desuden som videnskabsjournalist og skriver bl.a. om sundhed og teknologi.

Skriv et svar