Foredrag om kunstig intelligens og ChatGPT

Book et foredrag om kunstig intelligens og få svar på dine spørgsmål om etik, anvendelsesmuligheder og fremtidsperspektiver. Thomas Telvings foredrag om AI skræddersys, og du er i gode hænder, uanset om du vil vide mere om ChatGPT, skal træffe etisk forsvarlige teknologivalg i virksomheden eller blot er almindeligt nysgerrig.

Udvalgte referencer fra foredrag

“Thomas’ oplæg om etiske problemstillinger i kunstig intelligens gav mig et oplysende billede på vores fremtid, og hvad vi har i vente. Dertil gjorde hans filosofiske karakter, dramaturgiske fortælling og aktuelle cases, at jeg kun kan anbefale andre at opleve hans indlæg om etiske dilemmaer i teknologi.”

– Jonas Sepstrup, DigitalLead – Danmarks nationale klynge for digitale teknologier

 

”Thomas Telving kan varmt anbefales som foredragsholder. Hans baggrund i filosofi og store kendskab til området kunstig intelligens gjorde oplægget inspirerende, underholdende og lærerigt og gav anledning til refleksioner omkring etiske dilemmaer. Ved hjælp af samfundsaktuelle cases og sin levende fortællestil forstår Thomas at tilpasse oplægget til lejligheden og sit publikum.”

– Ailsa Maria Main, Formand for Foreningen af Yngre Forskere på Rigshospitalet og Glostrup

 

“Thomas Telving leverer med udgangspunkt i sin bog ”Killing Sophia” et levende foredrag om AI og menneskelig empati. Fortid, nutid og fremtid kædes sammen i et veloplagt foredrag centreret om digital dannelse og andre tværfaglige undervisningsforløb indenfor digitalisering.

Jeg kan varmt anbefale foredraget, som er velegnet i forhold til gymnasiereformen og studieområdets tema om digitalisering.”

– Thomas Aarsløv Jensen, lektor, Niels Brock Handelsgymnasium

 

“Foredraget om  etiske algoritmer, der handlede om etik, jura og kunstig intelligens, blev leveret på en god måde hvor det krævende publikum til vores nytårskur blev underholdt med gode eksempler til refleksion om vores anvendelse af teknologi og hvordan vi kan rådgive vores kunder endnu bedre“

– Michael Wätjen, direktør, Nine A/S

 

“Thomas Telving evner at forklare kunstig intelligens i sit foredrag, så folk går derfra med et rigtig godt overblik over teknologien og dens anvendelsesmuligheder. Hans indlæg på Logistikkens Dag i Aalborg for knap 200 tilhørere var både underholdende, inspirerende og godt leveret.”

– Jens Uggerhøj, bestyrelsesmedlem og ekstern netværksfacilitator hos SmartLog

 

Book et foredrag om kunstig intelligens

Se nogle eksempler nedenfor og kontakt mig på +45 2479 0322 eller thomas@telving.dk for en aftale

Skræddersyede foredrag – kunstig intelligens, ChatGPT og robotter

Ofte skal et AI foredrag tilpasses specifikke ønsker, behov og målgrupper. Nedenfor kan du se nogle eksempler på foredrag om AI, men jeg anbefaler, at du ringer for en snak for at høre mere.

Jeg fik publiceret min første artikel om AI og etik i 2016, og tingene er gået utrolig stærkt siden. I øjeblikket er mange optaget af ChatGPT og generativ AI, som jeg også holder foredrag om. Både i forhold til anvendelse og prompting, etik, arbejdsmarked og fremtidsudsigter.

Telving holder foredrag om AI og udtaler sig desuden jævnligt til medier som ekspert.
Thomas Telving er en hyppigt brugt ekspert i forskellige medier. Her i Go’ aften Live på TV2 i forbindelse med lanceringen af ChatGPT. Han har tillige medvirket i DR’s programserie om AI.

God prompting: Få inspiration til at effektivisere arbejdet med ChatGPT

Foredrag om AI, anvendelse og produktivitet

ChatGPT og mange andre nye generative AI-værktøjer giver uanede muligheder for øget produktivitet. Mens der er masser af etiske spørgsmål at diskutere, er der nemlig også masser af gevinster at hente.

Få et underholdende og lærerigt foredrag, som giver masser af tips, tricks og inspiration til at få alt det bedste ud af de nye værktøjer. Uanset, om du vil blive bedre til at prompte selv, eller om I som organisation vil have inspiration til, hvilke utrolige værktøjer, der kan hives direkte ned fra hylden og øge jeres produktivitet med det samme.

Book et foredrag

Kunstig generel intelligens, ChatGPT og teknologisk determinisme

Foredrag om AI, etik og vores digitale hverdag

Tag med i filosofisk nørdland, når Thomas Telving fortæller om begrebet teknologisk determinisme og techindustriens ekstreme indgriben i vores liv. Kan det virkelig passe, at det er teknologien og ikke mennesket, der bestemmer, hvor meget vi vil digitalisere vores hverdag? Få svaret i dette medrivende foredrag, som trækker på både ny statistik, lykkeforskning og filosofi.

Få mere at vide

Læs min artikel på DataEthics om big tech, teknologisk determinisme og politisk impotens

Teknologisk selvforsvar for gymnasieelever og studerende

AI foredrag om tech-industriens næste store manipulationstrick

Digital humans og menneskelignende robotter bevæger sig ud i samfundet med stor hast. Og selvfølgelig er det skønt at få hjælp af en smuk digital person, når man køber tøj eller telefoner på nettet. Spørgsmålet er, om de søde elektroniske hjælpere rummer skjulte farer.

Svaret er ja. Menneskelignende teknologi snyder vores hjerner og nedsætter vores evne til at træffe fornuftige, frie valg. Og dermed ryger også evnen til at passe på penge, værdier og værdighed. ChatGPT – eller rettere sagt de bagvedliggende sprogmodeller GPT-3.5 og GPT-4 – har gjort dette endnu mere aktuelt.

Thomas Telvings foredrag ”Teknologisk selvforsvar” er sjovt og fascinerende og giver samtidig konkrete forslag til, hvordan unge kan tackle den nye teknologi.

Få mere at vide

Er din virksomhed sikret mod teknoetiske problemer?

AI foredrag om balancen mellem teknologiens muligheder og etiske grænser

Kunstig intelligens, robotter og automatisering rummer store muligheder for de fleste virksomheder. Sprogmodellen bag ChatGPT, OpenAI’s GPT-4, fungerer i dag f.eks. som en effektiv motor i talrige nyttige applikationer. Men de mange muligheder følges af et etisk ansvar, og at ignorere det kan give bagslag i form af dårlig presse og shitstorms. Ikke blot for ledelsen, men for hver enkelt medarbejder.

Thomas Telvings AI foredrag til virksomheder giver overblik over nogle af de største dilemmaer i brugen af AI og robotter. Tilhøreren forsynes samtidig med en enkel ramme at behandle dem konstruktivt i.

I foredragene trækker Thomas på sin filosofiske baggrund, sin viden om AI og roboethics og 20 års erfaring med kommerciel og politisk PR-rådgivning.

Få mere at vide

Robotter og rettigheder – måske fremtidens største tekno-etiske spørgsmål

Skal kunstig intelligens have juridisk særstatus? Skal kunstig intelligens kunne bære et strafansvar? Ikke, hvis vi spørger i Bruxelles. Både embedsfolk og politikere blev temmelig stive i betrækket, da tech-industrien mødte op med ønsket. Men diskussionen er ikke slut endnu, og flere ting tyder på, at robotter med kunstig intelligens før eller siden får juridiske rettigheder.

Hør, hvorfor nogle synes det giver mening, mens andre finder det absurd at tale om rettigheder til robotter.

Book et foredrag

Læs min bog om robotter, etik og rettigheder

Hvem har ansvaret når kunstig intelligens træffer beslutninger om liv og død?

Brugen af AI i sundhedsvæsenet har et kæmpe potentiale. Men det rejser også stribevis af komplekse etiske spørgsmål. Et af dem handler om at overlade livsvigtige beslutninger til algoritmer.

Mange spørgsmål er end ikke stillet endnu, og vi står overfor utallige ubekendte. En ting, vi kan være sikre på, er, at teknologien vil påvirke lægevidenskaben i ekstrem grad, og alt tyder på, at den vil skabe store ændringer i, hvad det vil sige at være læge og patient.

Jeg har bl.a. holdt foredrag for Center for Digital Psykiatri og Foreningen af Yngre Forskere på Rigshospitalet.

Få mere at vide

Kontakt

Kontakt mig på +45 2479 0322 / thomas@telving.dk for en uforpligtende snak.

Du er også velkommen til en kop kaffe i mit hyggelige kontorfællesskab Indre København.

Se mine foredrag om filosofi

Læs mine artikler om kunstig intelligens

Se min profil på LinkedIn

“Mange tak for et rigtig godt og spændende oplæg om forholdet mellem mennesker, chatbots og sociale robotter. Det medførte en masse gode drøftelser resten af dagen.”

– Kira Korsgaard Hansen, Københavns Kommune

Thomas Telving. Ekspert i kunstig intelligens og AI
Efterspørgslen på dygtige foredragsholdere inden for AI og ChatGPT er stor. Thomas Telving har mange års erfaring som foredragsholder og er kendt for sine levende og humoristiske foredrag om kunstig intelligens baseret på masser af indsigt.