FOREDRAG OM KUNSTIG INTELLIGENS
ChatGPT – Etik – Produktivitet – Arbejdsmarked

Book et foredrag om kunstig intelligens og få styr på etik, anvendelsesmuligheder, fremtidsperspektiver og teknologi. Thomas Telving har beskæftiget sig med kunstig intelligens siden 2016 og afholdt 70 foredrag og workshops om AI alene i 2023.

Du er i gode hænder, uanset om du har brug for at udvikle etiske guidelines for AI, inspiration til at få det bedste ud af ChatGPT og Google Gemini eller er nysgerrig på, hvordan generativ kunstig intelligens kan revolutionere fremtidens arbejdsmarked og undervisning.

Foredrag om kunstig intelligens, ChatGPT, Google GEMINI og robotter

Ofte skal et AI foredrag tilpasses specifikke ønsker, behov og målgrupper. Nedenfor kan du se nogle eksempler på foredrag om AI, men jeg anbefaler, at du ringer for en snak for at høre mere.

Min første artikel om AI og etik blev udgivet i 2016, og meget er sket siden. Mange er i dag optaget af Google Gemini, ChatGPT og generativ AI, som jeg også holder foredrag om. Både i forhold til anvendelse, prompting, etik, arbejdsmarked, undervisning og fremtidsudsigter.

Telving holder foredrag om AI og udtaler sig desuden jævnligt til medier som ekspert.
Thomas Telving er en hyppigt brugt ekspert i forskellige medier. Her i Go’ aften Live på TV2 i forbindelse med lanceringen af ChatGPT. Han har tillige medvirket i DR’s programserie om AI.

Udvalgte referencer fra foredrag

“Din faglige viden og ekspertise inden for AI og ChatGPT er beundringsværdig. Jeg blev imponeret over din præsentation og dine indsigtsfulde svar på vores spørgsmål. Din passion for emnet skinnede virkelig igennem og var yderst inspirerende.”

– Niels Peter Holm, Vice President, DanOffice IT

 

”Thomas Telving kan varmt anbefales som foredragsholder. Hans baggrund i filosofi og store kendskab til området kunstig intelligens gjorde oplægget inspirerende, underholdende og lærerigt og gav anledning til refleksioner omkring etiske dilemmaer. Ved hjælp af samfundsaktuelle cases og sin levende fortællestil forstår Thomas at tilpasse oplægget til lejligheden og sit publikum.”

– Ailsa Maria Main, Formand for Foreningen af Yngre Forskere på Rigshospitalet og Glostrup

 

“Thomas er en dygtig formidler og laver et godt foredrag både for gymnasieelever og deres undervisere. Fokus er AI og undervisning. Vi fik ny og brugbar viden om ChatGPT og om, hvordan vi kunne bruge AI bedre i undervisningen. Foredraget inspirerede os meget.”

             – Trine Bie-Olsen, Gymnasielektor, Slagelse Gymnasium

 

“Foredraget om  etiske algoritmer, der handlede om etik, jura og kunstig intelligens, blev leveret på en god måde hvor det krævende publikum til vores nytårskur blev underholdt med gode eksempler til refleksion om vores anvendelse af teknologi og hvordan vi kan rådgive vores kunder endnu bedre“

– Michael Wätjen, direktør, Nine A/S

 

“Thomas Telving evner at forklare kunstig intelligens i sit foredrag, så folk går derfra med et rigtig godt overblik over teknologien og dens anvendelsesmuligheder. Hans indlæg på Logistikkens Dag i Aalborg for knap 200 tilhørere var både underholdende, inspirerende og godt leveret.”

– Jens Uggerhøj, bestyrelsesmedlem og ekstern netværksfacilitator hos SmartLog

Book et foredrag om kunstig intelligens

Se nogle eksempler til inspiration nedenfor og kontakt mig på +45 2479 0322 eller thomas@telving.dk for nærmere aftale

Prompting & Tools: Inspiration til at effektivisere arbejdet med ChatGPT og Google Gemini

Foredrag om AI, anvendelse, produktivitet og etik

ChatGPT og mange andre nye generative AI-værktøjer giver uanede muligheder for øget produktivitet. Det rejser vigtige etiske spørgsmål, men der er heldigvis også masser af gevinster at hente.

Få et underholdende og inspirerende foredrag, som ud over etisk guidance giver masser af tips, tricks og idéer til at få alt det bedste ud af de nye værktøjer. Uanset, om du vil blive bedre til at prompte selv, eller om I som organisation vil have inspiration til, hvilke utrolige værktøjer, der kan hives direkte ned fra hylden og øge jeres produktivitet med det samme.

Book et foredrag

Etiske og filosofiske overvejelser om kunstig intelligens og ChatGPT

Foredrag om AI, etik og vores digitale hverdag

Tag med i filosofisk nørdland, når Thomas Telving fortæller om de mange vigtige etiske overvejelser om AI. Hør bl.a. om begrebet teknologisk determinisme og om techindustriens ekstreme indgriben i vores liv. Kan det virkelig passe, at det er teknologien og ikke mennesket, der bestemmer, hvor meget vi vil digitalisere vores hverdag? Få svaret i dette medrivende foredrag, som trækker på både ny statistik, lykkeforskning og filosofi.

Få mere at vide

Læs min artikel på DataEthics om big tech, teknologisk determinisme og politisk impotens

Teknologisk selvforsvar for gymnasieelever og studerende

Sjovt AI foredrag til gymnasieelever med tips, tricks, fordele og ulemper ved brug af ChatGPT

Undervisningssektoren – ikke mindst gymnasieskolerne – blev sat på den anden ende, da ChatGPT blev lanceret i november 2022. AI giver kæmpe udfordringer, og derfor er det helt ekstremt vigtigt, at eleverne får hjælp til, hvordan ChatGPT, Google Gemini og generativ AI i det hele taget kan hjælpe dem.

Hvordan undgår vi, at ChatGPT alene bliver et snydeværktøj? Er det virkelig muligt at gøre kunstig intelligens til en fordel – en pædagogisk hjælpemotor – for studerende? Mit svar er ja, og heldigvis behøver det ikke være svært. Men hvis vi intet gør, bliver eleverne taberne.

Thomas Telvings foredrag ”Teknologisk selvforsvar” er sjovt og fascinerende og giver konkrete tips, eleverne kan tage med hjem, så kan bruge den nye teknologi til bedre læring.

Få mere at vide

Er din virksomhed sikret mod teknoetiske problemer?

AI foredrag om balancen mellem teknologiens muligheder og etiske grænser

Kunstig intelligens, robotter og automatisering rummer store muligheder for de fleste virksomheder. Sprogmodellen bag ChatGPT, OpenAI’s GPT-4, fungerer i dag f.eks. som en effektiv motor i talrige nyttige applikationer. Men de mange muligheder følges af et etisk ansvar, og at ignorere det kan give bagslag i form af dårlig presse og shitstorms. Ikke blot for ledelsen, men for hver enkelt medarbejder.

Thomas Telvings AI foredrag til virksomheder giver overblik over nogle af de største dilemmaer i brugen af AI og robotter. Tilhøreren forsynes samtidig med en enkel ramme at behandle dem konstruktivt i.

I foredragene trækker Thomas på sin filosofiske baggrund, sin viden om AI og roboethics og 20 års erfaring med kommerciel og politisk PR-rådgivning.

Få mere at vide

Robotter og rettigheder – måske fremtidens største tekno-etiske spørgsmål

Skal kunstig intelligens have juridisk særstatus? Skal kunstig intelligens kunne bære et strafansvar? Ikke, hvis vi spørger i Bruxelles. Både embedsfolk og politikere blev temmelig stive i betrækket, da tech-industrien mødte op med ønsket. Men diskussionen er ikke slut endnu, og flere ting tyder på, at robotter med kunstig intelligens før eller siden får juridiske rettigheder.

Hør, hvorfor nogle synes det giver mening, mens andre finder det absurd at tale om rettigheder til robotter.

Book et foredrag

Læs min bog om robotter, etik og rettigheder

Hvem har ansvaret når kunstig intelligens træffer beslutninger om liv og død?

Brugen af AI i sundhedsvæsenet har et kæmpe potentiale. Men det rejser også stribevis af komplekse etiske spørgsmål. Et af dem handler om at overlade livsvigtige beslutninger til algoritmer.

Mange spørgsmål er end ikke stillet endnu, og vi står overfor utallige ubekendte. En ting, vi kan være sikre på, er, at teknologien vil påvirke lægevidenskaben i ekstrem grad, og alt tyder på, at den vil skabe store ændringer i, hvad det vil sige at være læge og patient.

Jeg har bl.a. holdt foredrag for Center for Digital Psykiatri og Foreningen af Yngre Forskere på Rigshospitalet.

Få mere at vide

Kontakt

Kontakt mig på +45 2479 0322 / thomas@telving.dk for en uforpligtende snak.

Du er også velkommen til en kop kaffe i mit hyggelige kontorfællesskab Indre København.

Se mine foredrag om filosofi

Læs mine artikler om kunstig intelligens

Se min profil på LinkedIn

“På evalueringen scorede du 4,1 på en skala fra 1 – 5, hvor 5 er bedst. Det var klart en af de bedste scores på dagen.”

– Jacob Schack Iversen, chefkonsulent, B2B Marketing:The Conference 2023

Thomas Telving. Ekspert i kunstig intelligens og AI
Efterspørgslen på dygtige foredragsholdere inden for AI og ChatGPT er stor. Thomas Telving har mange års erfaring som foredragsholder og er kendt for en levende og humoristisk fortællestil baseret på masser af indsigt. Book et AI foredrag