Blog og medieomtale

Jeg skriver løbende om filosofi og kunstig intelligens i forskellige medier og på min egen blog.

Kontakt mig på thomas@telving.dk eller +45 2479 0322 med idéer, interviewforespørgsler mv.

Fanget af det digitale drømmespejl

Vores velkendte fysiske omverden fortrænges stykke for stykke af digitale oplevelser. Der kan siges meget godt om digitalisering, men det er ikke ufarligt at udviske grænsen mellem virkelighed og illusion….

Nordjyske ledere med hang til tysk filosofi

Det ser ud til, at borgere i Nordjylland kan tillade sig at være fortrøstningsfulde, når det kommer til det offentliges brug af kunstig intelligens i fremtiden. Artiklen har været bragt…

Robotter vil ende med at få juridiske rettigheder

I løbet af få år vil der gå robotter rundt blandt os, som vil være så livagtige, at spørgsmålet automatisk vil opstå, om de bør tildeles juridiske rettigheder. Også for menneskets skyld.

https://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE10890868/robotter-vil-ende-med-at-faa-juridiske-rettigheder/
Pepper - Softbank

Kunstig intelligens, etik og filosofi

Kunstig intelligens har potentiale til at løse menneskehedens allerstørste problemer. Etik og filosofi kan hjælpe os til at centrere teknologien omkring mennesket og det gode liv. Filosofi fylder ikke meget…

Kunstig intelligens

Kunstig intelligens: Menneske vs. maskine

Siden 50´erne har computere udraderet mennesket i alt fra dam og Jeopardy til skak og Go. Se scoringstavlen i den løbende match mellem menneske og maskine.

Podcast: Lever vi i en simuleret virkelighed?

Interview i Elektronista om de etiske problemstillinger kunstig intelligens giver for vores analoge liv. Hvis vi da overhovedet har et analogt liv. Det kan jo være du lever i en simuleret digital verden uden at vide det?

https://www.radio24syv.dk/programmer/elektronista/27834641/306-lever-du-i-en-simuleret-virkelighed?start=0

Robotlove: Lovgivning bør forhindre anonyme robotter

Robotlove: Det bør være et lovkrav, at robotter ikke må skjule deres identitet. Både for at undgå, at mennesker bliver holdt for nar, og for at undgå manipulation.

Vi kravler tilbage i Platons hule

Intelligent teknologi lokker os væk fra virkeligheden. Det gør os til lette ofre for manipulation, og vi risikerer at den teknologiske revolution ender som en eksistentiel fuser.

https://www.information.dk/debat/2018/06/kunstig-intelligens-laenker-hule-foran-droemmespejl

Will Autonomous Vehicles End Road Carnage?

Cleantech-bloggeren, Jesper Berggreen, har skrevet en fin artikel om selvkørende biler og etik inspireret af min artikel om emnet i Politiken samt vores efterfølgende mail-korrespondance.

https://cleantechnica.com/2018/03/19/will-autonomous-vehicles-end-road-carnage-eventually-yes-might-delayed-ethical-dilemmas/

Hvem har ansvaret, når kunstig intelligens dræber?

Kunstig intelligens vender almindelige juridiske principper på hovedet og skaber tvivl om, hvilke love, der skal gælde fremover. For kort tid siden kom fremtiden til Arizona.

https://www.b.dk/kommentarer/hvem-har-ansvaret-naar-en-foererloes-bil-draeber